Hogyan tegyük hangulatossá a fürdőszobánkat?

Kevés jobb dolog van annál, mint a egy fárasztó nap után, kiengedni a gőzt egy kád forró vízben vagy a reggelt egy felfrissítő zuhanyzással kezdeni. Ezekben a rohanó hétköznapokban egyre nagyobb igény van minőségi percekre és önidőre. A fürdőszoba az egyik legtökéletesebb helyszín ha egy kis lazításra vágyunk. Néhány egyszerű ötlet megvalósításával még hangulatosabbá varázsolhatjuk a fürdőszobánkat. Nem szükséges egyből szakembert hívni. Néha elég egy szimpla festés vagy egy kisebb átrendezés, néhány kiegészítő.


Fontos tisztázni, hogy egy kisméretű fürdőszoba is lehet meghitt. Számos háztartásban található a fürdőkád és a toalett ugyanazon helyiségben, de ez nem kell hogy elvegye a kedvünket a nyugtató pihenéstől. Szeretnél kellemes hangulatú fürdőszobát de nem tudod hogyan kezdj hozz? Cikkünkben 5 olyan tippet olvashatsz, amelyek segítenek neked.


Lássuk a tippeket:


Illatgyertyák minden mennyiségben


Ahhoz, hogy ellazuljunk nem csak a testünket hanem a lelkünket is kényeztetni kell. Ebben segítségünkre vannak az illóolajok és a gyertyák. Egy dekoratív illatosítóval máris átadhatjuk magunkat a relaxálásnak. Rendszeres használatukkal pedig javíthatjuk a közérzetünket. A pihenéshez próbáld ki a levendula vagy fahéj illatú, míg a felfrissüléshez a citrom vagy a zöldalma aromájú gyertyákat, illatosítókat. Garantáltan jól indul vagy zárul ezekkel a csodálatos illatokkal a napod!


Összhang megteremtése


Természetesen a legnagyobb hatás a bútorokkal érhető el. Így leginkább olyan színű bútorokat érdemes választani melyhez könnyedén találhatunk megfelelő kiegészítőket. Ha túl sterilnek találjuk a fehér színt akkor a fából készült bútorok mellett is dönthetünk, hiszen hatalmas a választék. Az összképet pedig igazán stílusossá tehetjük egy ízléses szappantartóval, apróbb tároló dobozokkal vagy egy fonott szennyeskosárral.


Minták és színek


A színeknek és a mintáknak is kiemelkedő szerepük van ebben a helyiségben, hiszen rengeteget javítanak a közérzetünkön. Az egyik legfontosabb, hogy óvakodjunk a merész és neon hatású színek használatától, inkább válasszunk a világosabb pasztell színek közül. Ha pedig mintákat szeretnénk, semmiféleképp se hagyjuk ki, hiszen kétségkívül életet kölcsönöznek a helyiségnek. Szintén fontos, hogy amennyiben már van a fürdőben csempe olyan színt válasszunk amely passzol a szoba burkolatával.


Növények


A zöld növények nem csak élettel töltik meg a fürdőszobát hanem nyugtató hatással is bírnak. Emelett a levegőt is tisztítják. Fontos, hogy olyan nedvességtűrő növényeket helyezzünk ebbe a szobába amelyek kedvelik a párás levegőt, mint például a páfrány a vitorlavirág vagy a vizipálma.


Játék a fényekkel


Egy fürdőszobában többféle megvilágításra is szükség van. A sminkeléshez, borotválkozáshoz minőségi fényre van szükségünk, míg a pihentető fürdőzésekhez inkább hangulatvilágításra. Gyakran elég néhány mécses a meghitt és nyugtató hangulathoz, azonban ne vessük el a különféle led szalagok, lávalámpák használatát. Ezen fajta hangulatvilágítások másféle légkört varázsolnak a fürdőszobánkba.


Végezetül pedig összegyűjtöttünk három olyan fürdőszobát, amelyek szerintünk rendkívül hangulatosak:


Lakás Budapest V. kerületében

Ez a fürdőszoba az egyik Budapest V. kerületében található lakáshoz tartozik. A fehér és a barna árnyalatai tökéletesen passzolnak egymáshoz. Emellett a növények egy kis frissességet csempésznek a szobába.



Családi ház Kecskeméten

Kecskeméten egy családi házban fellelhető ez a fürdőszoba amely bizonyítja, mennyire jól tudnak mutatni a minták és kár őket kihagyni.



Lakóparki lakás

A főváros egyik elegáns és magas, prémium minőségben megépített lakóparki lakásában  található meg ez a csodálatos fürdőszoba. Az anyagok és a színek tökéletes összhangja látható.

Hozzászólások